Uw winkelwagen is leeg!

Barcelona voorspelt jaarlijkse omzet voor bijna € 900 miljoen vo

Barcelona voorspelt dat hun jaarlijkse omzet dicht bij de € 900 miljoen zal liggen dit seizoen, omdat ze steeds dichter bij hun doel streven om de eerste club te worden om het € 1 miljard mark te breken.
 
De Catalaanse club heeft dit jaar een recordinkomsten van € 708 miljoen aangekondigd voor het seizoen 2016-17 - dit jaar 13 miljoen euro hoger dan op dit moment van dit jaar een stijging van bijna 88 miljoen euro was.
 
President Josep Maria Bartomeu heeft gezegd dat hij in 2021 € 1 miljard wil bereiken en de verwachte omzetstijging van € 189 miljoen zou dat een zeer realistisch doel opleveren.
 
"De raad heeft de begroting goedgekeurd voor het seizoen 2017-2018," zei woordvoerder Josep Vives op woensdag in een persconferentie. "Deze begroting weerspiegelt een voorspeld recordinkomen van € 897 miljoen."
 
Barca's koffers zijn dit seizoen gestimuleerd door het nieuwe sponsorsoverhemd met Rakuten.
 
Het Japanse bedrijf nam in de zomer van Qatar Airways over als de voornaamste sponsor van de club nadat hij een overeenkomst van vier jaar had afgesproken die tot € 61,5 per seizoen zou kunnen zijn.
 
Nike, Beko en Gillette behoren tot een aantal andere sponsors die samenwerken met Barca, omdat de club voortdurend hun partners in alle vier de hoeken van de wereld wil groeien.
 
In de meest recente Deloitte Football Money League voor 2017, die rekening gehouden heeft met de rekeningen voor het seizoen 2015-16, was Barca tweede, achter Manchester United.
 
De Premier League-kant had een omzet van € 689 miljoen, gevolgd door Barca (€ 620,2 miljoen) en Real Madrid (€ 620,1 miljoen).