Uw winkelwagen is leeg!

Bayern München zal geen andere vleugelspeler slaan met gewonde K

Bayern München opende de 2018-19 Bundesliga-seizoen op vrijdag met een overwinning op Hoffenheim. Ondanks de drie punten verliep niet alles volgens plan voor de regerende kampioenen. Kort voor rust verliet Kingsley Coman het veld met een ogenschijnlijk ernstige enkelblessure.
 
De lastige vleugelspeler werd verslagen door een roekeloze uitdaging van Hoffenheim-verdediger Nico Schulz. De linker enkel van de Fransman werd gevangen onder zijn marker en het resultaat was verwoestend.
 
Volgens een officiële verklaring van de club, leed Coman een ligamenttraan in zijn enkel, dezelfde blessure die zijn buitenspel voor een groot deel van het afgelopen seizoen hield. Karl-Heinz Rummenigge, CEO van Bayern, bevestigde ook de details van de blessure van zijn speler en legde uit dat hij een operatie zal ondergaan om zijn herstel te ondersteunen.
 
De blessure van Coman is een echte slag voor de Beieren, die grote dingen van de jonge Fransman verwachtten. Hij was een van de meest opwindende spelers op weg naar dit seizoen en had zelfs een breakout-seizoen tegemoet kunnen gaan. Niet alleen is deze blessure verwoestend voor Coman's ontluikende carrière, maar ook voor Bayern München.
 
De Beieren blijven nu achter met slechts drie echte vleugelspelers; Alphonso Davies kan pas in januari lid worden van de club.
 
Ondanks hun schijnbare tekort aan echte vleugelspelers, zal Bayern niet naar de transfermarkt gaan om een ​​inval te vinden voor de gewonde Coman, aldus Sport Bild-verslaggever Tobias Altschaffl. De club blijft in plaats daarvan bij Robben, Ribery, Gnabry en anderen spelen - Muller, James, Goretzka - als widemen.
 
Gelukkig komt de blessure van Coman precies aan het begin van het seizoen, in plaats van in de laatste fasen. Het huidige korps spelers van Bayern zou genoeg moeten zijn om hen door de drie of zo maanden zonder de Fransman heen te zien.