Uw winkelwagen is leeg!

Juventus scoort € 175m Dublin-schuldvermelding

Juventus, de voetbalclub van Torino, liefkozend bekend als The Old Lady, heeft een schuld van € 175 miljoen op de beurs van Dublin genoteerd.
 
De club, die is te wijten aan Atletico Madrid te spelen in de Champions League op woensdagavond, op dinsdag beursgenoteerde de vijf jaar niet-converteerbare obligaties op de Irish Stock Exchange, nu bekend als Euronext Dublin. De obligaties betalen beleggers een coupon van 3,375 procent.
 
Juventus is verhuisd om de schuld te verhogen na het spatten zwaar op spelers in de zomer, met inbegrip van de naar schatting € 110 miljoen aankoop van Cristiano Ronaldo.
 
Het prospectus voor de schulduitgave onthult details over de financiële positie van Juventus. Zij zegt dat zij steeg de netto-investering van € 220 miljoen in het venster zomer overdracht, toen het ook al meer dan € 100 miljoen aan nieuwe verdedigers, como Italiaans stoere Leonardo Bonucci.
 
De documenten ingediend bij Euronext Dublin ook een overzicht van Juventus recente transacties in de winter transferperiode, Die sluit aan het einde van januari.
 
Het omvat financiële details van de voorgenomen aankoop van Aaron Ramsey van Arsenal, met een kostprijs van agentschapkosten van € 3,7 miljoen, evenals de overdracht van Gonzalo Higuain naar Chelsea voor een lening van € 18 miljoen, of een volledige buy-out voor € 36 miljoen .
 
De club maakte vorig jaar een verlies van € 19 miljoen, staat er in de documenten.
 
De beurs zei dat het "opgewonden" was Juventus te verwelkomen. De Ierse beurs wordt beschouwd als een toonaangevende internationale bestemming voor het noteren van bedrijfsschulden.