Uw winkelwagen is leeg!

Messi is het verschil tussen Barcelona en Real Madrid - Luis Mil

De Spaanse reuzen botsen in back-to-back Clasicos deze week en de voormalige middenvelder vindt dat de Argentijn de enige factor in de gunst van Blaugrana is
Lionel Messi is de man die het enige verschil in kwaliteit tussen Barcelona en Real Madrid vertegenwoordigt, zegt voormalig middenvelder Luis Milla.
 
De twee kanten maken zich klaar voor back-to-back Clasicos deze week als ze elkaar ontmoeten voor de tweede etappe van hun Copa del Rey halve finale, waarin ze gelijk zijn aan 1-1, woensdag en dan in La Liga op zaterdag .
 
Madrid heeft acht van hun laatste 10 wedstrijden gewonnen in alle competities, omdat ze na de gevechten in het begin van het seizoen lijken te zijn teruggekeerd na de zomerzet van hun voormalige ster Cristiano Ronaldo naar Juventus en de plundering van coach Julen Lopetegui.
 
En terwijl Messi-Led Barca een comfortabele voorsprong heeft op de top van La Liga, hebben ze er vier getrokken en verloren ze een van hun laatste 10 in alle competities.
 
Maar Milla gelooft dat hoewel er geen favorieten zijn die in de clash komen, Barca's topscorer het grootste verschil tussen de twee kanten is.
 
"Ik denk niet dat er een favoriet is, zelfs als de ene kant er beter aan toe is dan de andere," vertelde Milla, die beide clubs vertegenwoordigde, tegen Goal.
 
"Het enige wezenlijke verschil dat ik tussen beide teams zie, is Messi, maar het zijn over het algemeen spellen zonder favorieten.
 
"De thuiskans heeft misschien een klein voordeel vanwege hun fans, maar ik zie geen duidelijke favoriet. Madrid staat onder grote druk, dus je weet niet wat er zal gebeuren.
 
"Madrid zag er goed uit in Camp Nou en de Wanda Metropolitano [tegen Atletico Madrid] maar toen begonnen ze twijfels op te wekken. Misschien dachten ze na over de Clasicos en andere dingen die nog zouden komen. Ze hadden misschien niet genoeg aandacht gekregen in de wedstrijden tegen Girona en Levante.
 
"Het goede aan Barcelona is Messi, hij kan iedereen uit balans brengen en Gerard Pique en Marc-Andre ter Stegen presteren op een geweldig niveau. Toch is er een gevoel dat beide teams collectief moeten verbeteren als ze de Champions League willen winnen - geen van beiden heeft een kans als ze dat niet doen. "
 
Madrid zal naar hun eigen topscorer, Karim Benzema, kijken om het verschil te maken tegen hun rivalen. De Fransman heeft dit seizoen 20 doelpunten gescoord in 40 wedstrijden en Milla gelooft dat hij het goed doet vanwege de afwezigheid van Ronaldo.